De therapie van Max is gestart!

8 mei 2012, 01:49 - Geplaatst onder "Max"

Lieve vrienden, Vandaag is het dan eindelijk zover!

De therapie bij het CDTC is begonnen. Na een heerlijke week vakantie met veel zon, zee, strand en zwembad, moesten we ons vanmorgen om 7.30 uur melden. In de informatie map hadden we al gelezen dat Heike de therapeute van Max is en dat we iedere dag om 8.00 uur therapie hebben. Maar de rest was nog een verrassing. Vanmorgen werd het team van Max aan ons voorgesteld:

• Logopediste Heike

• Sociaalpedagoge Wendy

• Stagiaire Joanne

• Dolfijn trainster Romy

• En het aller belangrijkste Dolfijn Li-Na!!!

Li-Na is een oude bekende van ons want dat is ook de dolfijn waar Max de vorige keer mee gewerkt heeft. Vanmorgen hebben Remco en ik eerste met Heike en Wendy de amnese door gesproken. Daarin hebben we van alles over Max verteld en onze doelen bepaald. Voor ons is het heel belangrijk dat Max leert op zijn beurt te wachten. En het toelaat dat volwassenen met elkaar praten waar hij bij is. We willen graag dat hij leert minder dwingend te zijn. Dat zal ons als gezin meer ruimte en rust geven. Het zou fijn zijn als hij minder schreeuwt. Communicatie zal wederom een belangrijk instrument zijn om hierin iets te bereiken. We gaan zeker met z’n vieren weer heel veel leren de komende twee weken.

Toen was het tijd voor de eerste sessie. Max ging eerst binnen werken en na eer half uurtje kwam hij naar buiten met een wetsuit aan. Klaar om naar Li-Na te gaan. Dat was voor Max een feest der herkenning. Hij wist nog veel gebaren om Li-Na een opdracht te geven. Hij was helemaal niet bang. Hij heeft heerlijk zijn ding gedaan met Li-Na en haar team en ook nog op het dok hard gewerkt. Na de sessie douchen. Heike gaf aan dat hij goed mee deed en heel goed luisterde. Hij glom van oor tot oor en genoot van alles wat het werd aangeboden.

Nu op de hotel kamer zie we dat hij van slag is. Met een dromerige blik in zijn ogen wil hij alleen maar op schoot zitten en is heel aanhankelijk. We nemen er maar lekker de tijd voor. Sven begint morgen bij de broertjes en zusjes club. In totaal met 9 broertjes en zusjes gaan ze zich vermaken en veel van elkaar leren. Hij heeft er veel zijn in. Tot zover ons eerste verslag. We kijken uit naar alles wat er op ons afkomt en laten snel weer van ons horen.

Veel liefs uit Curaçao. Remco, Melanie, Sven en Max.

Hierbij wat foto’s https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=100301586202742564695&target=ALBUM&id=5739938479004545025&authkey=Gv1sRgCOqf3Nns8Z6F1wE&feat=email

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.