Max geeft zwemles aan Andy Sleck & Erik Hulzebosch

4 november 2010, 23:38 - Geplaatst onder "Max"

Hallo lieve lezers,

Aller eerst bedankt voor jullie lieve en leuke reacties!!!

Willeke, we hebben al een paar keer een overheerlijke shake gedronken.

Nadat het weer weer rustig is geworden is de rust op het eiland ook weer gekeerd. Alle Antillianen waren nog al onder de indruk van de regen. Wij Nederlanders zijn wel wat water gewend ( haha)

De therapie gaat zijn gang en we zien dat Max er toch best veel van op pikt. Hij kan onze hulp goed vragen en gaat zelf op de WC zitten. Hij is ook erg lief en rustig al hoewel alles soms wel een beetje te veel is. Hij heeft een aantal grote vriendschappen in het hotel op gedaan. De man van het pendelbusje en de man van het golfkarretje heeft hij om zijn vinger gewonden.

Sven is gisteren een dag met dolfijn trainster Linda mee gegaan met de andere kinderen. Hij heeft nog meer geleerd over dolfijnen dan hij al wist en is weer dol blij terug gekomen. Ook is hij gisteren nog even met Max en Astrid met de therapie mee geweest. Hij heeft een spelletje met Max gedaan en Asrtid deed niet mee maar had bepaald dat Sven de baas was en dat Max moest luisteren. Dat ging super. Ook merkte Sven dat Max Astrid napraatte. Iets waarvan Sven alijd denkt dat Max dat alleen bij hem doet. Niet dus, en nu viel dat op. Astrid heeft Sven duidelijk uitgelegd waarom Max dat doet en dat hij dat ook niet gaat afleren maar echt nodig heeft om dingen te begrijpen. Max hoort, herhaald, denkt na en begrijpt. Wij ( en Sven dus ook) horen en begrijpen. Sven was verbaast en zo blij dat hij het nu eindelijk begreep. Hij kwam het ons uiteggen en was er erg enthousiast over.

Aan het eind van de ochten ben ik ( Melanie) een workshop gaan bijwonen van therapeute Steffi. Het onderwerp: Sensorische Intergratietherapie. Het was een aaneenschakeling van Ohjaa. Ik ben er achter gekomen waarom Max in zijn ogen krapt en met zijn tandenknarst, persee wil tikken of de deur hard wil dicht slaan. In het kort richt de theorie zich op het voelen van het lichaam. Iemand die zich bewust is was zijn eigen lichaam ( weet dat zijn been van hem is en zijn hoofd bij hem hoort enz.) Is een stuk zekerder in het leven. Heeft een betere coordinatie, heeft meer zelfvertrouwen en kan zich veel beter concentreren. Iemand die dit niet zo goed heeft ontwikkeld ( bv. Max maar ook veel volwassen en andere kinderen) zullen het contact met het lichaam opzoeken om bij zich zelf te komen. Zij krijgen dit door diepte druk. Krabben geeft Max het gevoel dat hij voelt en op rustige momenten ( wanneer hij in zijn ogen krabt) geeft hem dat de kans om na te denken en te verwerken. Het wordt ook wel " Voedels  voor de hersenen " genoemd. Andersom werkt dit ook met overgevoelige kinderen ( mensen en kinderen die snel au zeggen bij aanraking bv.) Dit is maar een heel kort stukje over deze theorie ontwikkeld door Jean Ayres. Thuis wil ik er veel meer over vertellen, ook over tips om bv kinderen een handvat te geven. Ik ben hier in iedergeval nog behoorlijk van onder de indruk en denk er veel over na. Weet nu ook waarom Sven kauwt op zijn tandenborstel terwijl hij zegt van niet en hard drukt op zijn pen. Thuis meer!!!

Gisterenmiddag laatste keer naar Willemstad.Was erg leuk. En ja Willeke een lekker sapje gedronken. S'avonds was er bij Mambo beach volleybal met de wielren sterren. Leuk om even te kijken.

Vandaag voor de 1 na laatste keer therapie ( snik) Li-Na had goede zin. Ze was aan het zingen en af en toe onstuimig. Voor Max geweldig want hard is nog steeds het leukst. Daarna zwemmen met de sporthelden. Leuk in zo een omgeving is alle rust even met hen praten en op de foto en zelfs gek doen met Max.

Voor de liefhebbers, Remco heeft gisteren de banden van Pettachi opgepompt!. Koos Moerenhout genoot van een lekkere Pizza met Stefan de Jong & Nikki Terpstra en nog vele anderen.

Tot snel !

http://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=R.J.Vermeulen&target=ALBUM&id=5535817082576531761&authkey=Gv1sRgCPfe5YHdt5-n_AE&feat=email

 

 

  

— Henk en WIl · 5 november 2010, 11:17

— Ronny en Monique · 5 november 2010, 11:24

Anne · 5 november 2010, 13:20

— RenĂ© · 5 november 2010, 18:51

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.