Vervolg 2 november 2010

2 november 2010, 18:31 - Geplaatst onder "Max"

Na ons eerdere bericht van vandaag over het slechte weer, nu een verhaal van de afgelopen dagen.

Na de family swim van zaterdag hebben we een rustige dag gehouden. Lekker strand en zwembad. S' avonds zijn we naar het favoriete eet tentje van Sven gegaan. Dat is Sea side terras. Een container op het strand waar ze de beste vis serveren van het hele eiland voor weinig. De zelf gemaakte frietjes vallen bij Max heel erg in de smaakt en Sven vind de gebakken vis erg lekker. Ik (Melanie) heb Conche meat gegeten ( een soort slak) spannend maar lekker.

Zondag hadden we een huur auto en hebben we mooie strandjes opgezocht om lekker te zwemmen. Playa Kalki en Cas Abou. Daarna aan de andere van het eiland lekker gegeten bij Brakkeput Mei Mei. Lekker bij tanken voor een nieuwe therapie week.

En gisteren was het dan weer zover. Vroeg uit de veren om te kijken of Li-Na al wakker was en er klaar voor was om te gaan werken. En dat was zo. Sven mocht mee op het dok om te helpen met de therpie en Li-na aanwijzingen te geven. Het gaat hem imiddels goed af. Hij leert veel van Linda ( de dolfijn trainster). Hij mag ook al zelf de hand gebaren doen en vis geven. Max doet zijn dingen met Astrid en moet aan Sven de opdracht kaarten vragen in een mooie volle zin. Gaat super.

Na de therapie gaat Astrid een gesprekje met Sven aan. Hij mag haar alles vertellen over wat hij moelijk vind aan een broer als Max. Hij voelt zich op zijn gemak bij Astrid want hij gaat helemaal los. We zijn trots op hem. Hij krijgt tips over hoe met Max in sommige gevallen om te gaan en hoe te reageren, ook naar ons toe. Na die tijd is hij erg trots op zich zelf en dat is goed om te zien.

Na de therapie volg ik een workshop over communicatie. "Hoe kijken anderen naar mij en wat doet dat met mij" Altijd goed om bij te wonen. Het was een gemeleerd gezelschap van duitse ouders en nederlandse ouders.

In de middag gaat Remco met de kinderen naar het grote zwembad. Echt favoriet bij Max. Kan je lekker in springen en oefenen met duiken. Ik volg nog een workshop bij het CDTC over " straffen, belonen en opvoeden". Deze wordt gegeven door Astrid de therapeute van Max. Met 3 andere nederlandse moeders hebben we het over de valkuilen waar we inlopen als het om ons beperkte kind gaat. Alle drie hebben we bewondering en respect voor elkaars situatie, ook al zijn die niet met elkaar te vergelijken. Ik kom er achter dat als broertjes of zusje ouder worden dat het makkelijker is om begrip voor de beperkte broer of zus op te brengen. Maar volgens Astrid is Sven daar echt nog te jong voor, maar gaat dat zeker komen. Hoofd onderwerp is NIET STRAFFEN maar BELONEN. Met een heel goed gevoel en goede ideeen loop ik later weer naar de kinderen en Rem en doe mijn verhaal. Voor iedereen die het wil kan ik er thuis nog van alles over vertellen Ik heb veel op geschreven, want alles onthouden wordt lastig.

Voor de stand van zaken wil ik nog melden dat we weer een BNNer kunnen toevoegen aan de lijst. Deze keer een sportieve "zanger" Eric H. Verder zit het hotel vol met wielrenners. De broertjes Sleck, Nikki Terpstra, Johan van der Velden, Christiaan Niermen en nog veel anderen. Een paar andere kop stukken komen niet ( Contador gevalletje doping en Robert Geesink prive problemen). We worden omgeven door veel gladde gespierde bruine kuiten. Mooi om naar te kijken. Maar wat er boven zit valt helaas nog wel eens tegen. Maar ik zal niet klagen.

Voor nu en fijne dag verder.

http://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=R.J.Vermeulen&target=ALBUM&id=5534995398503726993&authkey=Gv1sRgCNWQxrXwpPuIPg&feat=email  

— Alie IJsenbrant · 3 november 2010, 00:09

— Jacinta Huisman · 3 november 2010, 11:05

— Henk en WIl · 3 november 2010, 11:26

— arjen · 3 november 2010, 20:56

— Willeke · 4 november 2010, 12:14

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.