Zaterdag 30 oktober family swim!

30 oktober 2010, 16:28 - Geplaatst onder "Max"

Vandaag was het voor ons zover. De Family Swim! Wat een geweldige ervaring. Li-na is heel groot en we waren best onder de indruk. Dan te bedenken dat Max nog kleiner is en voor hem Li-na dus nog groter is dan voor ons. Sven vond het best pannend maar heeft geweldig genoten van deze ervarig. Prachtig!! Zie de foto,s voor een impressie.

Gisteren is er een baby dolfijntje geboren. Therapie dolfijn Geegee is moeder geworden van een prachtige dochter. Veel geluk samen Geegee!!! 

De eerste week therapie zit erop. Voor ons een hele ervaring. Gisteren hebben we een uur een gesprek met Astrid ( de therapeute van Max) gehad. We krijgen veel tips over
hoe te comuniceren met Max. We moeten ons goed realiseren dat we Max nu nog kunnen dragen maar dat er een moment komt dat dat niet meer kan. Hij zal groot worden en dan moeten we het van de communicatie hebben. We brengen de tips al in de praktijk en merken dat hij daar goed op reageerd. Hij zegt hele vol zinnen en als hijn iets wil moet hij dat in een goede zin aan ons vragen. Dat gaat super goed en we prijzen hem de hemel in. Ook moet hij aan Sven vragen of hij mee mag spelen. Dat gaat ook goed en geeft Sven rust. Hij is trots op zijn broer, en wij op hem. Daarnaast gaat hij uit zich zelf op de toilet zitten om een plas te doen. En een grote boodschap doet hij wel in de luier maar komt het direct zeggen. Een enorme vooruitgang. Het lijken kleine stappen maar ik ben best onder de idruk van alles.

Verder hebben we het met Astrid over ons gezin gehad en de rollen daarin. Hoe te straffen ed. Conclusie is dat we het zo slecht nog niet doen, maar tips zijn altijd welkom. Ze gaf aan dat als we iets van de jogens gedaan willen hebben we dat beter op een positieve manier kunnen benaderen dan op een negatieve. Klink best logisch, maar kom er maar eens op. Straffen heeft vaak geen zin. Belonen van goed gedrag wel. Soms is straf wel nodig, maar minder vaak dan we geneigd zijn te denken. Hier is nog veel meer over te vertellen maar dat na ons thuis komen.

We hebben het op dit eiland goed naar ons zin. Iedereen is aardig en super relaxd. Als je je aanpast aan het tempo van het eiland daalt er een fijne rust over je. Iets wat wij zeker konden gebruiken en waar we van genieten. We missen thuis ( jammer voor jullie) dus nog niet.

Mirthe, bekede nederlande nummer 3. We houden je niet in spanning. Het is Guus!!!

Vandaag begint de wielren week met tour de France toppers. We houden onze ogen open voor nummer 4.

Veel zonnige relaxte groeten van onz vieren.

http://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=R.J.Vermeulen&target=ALBUM&id=5533836372759894161&authkey=Gv1sRgCI-doOPnn_Gm1AE&feat=email

— Henk en WIl · 30 oktober 2010, 17:07

— Henk en WIl · 30 oktober 2010, 17:34

groep 3 van de victorschool apeldoorn · 1 november 2010, 13:36

— juf Mirthe · 1 november 2010, 19:58

— eric kremer · 2 november 2010, 15:55

— jw · 2 november 2010, 16:02

— Duvina · 2 november 2010, 19:22

Op dit artikel kan niet gereageerd worden.